G-GEWJ63BMVF
top of page

VAN HET WATER NAAR DE WEG & WEER TERUG!

1877
De Firma Janssen Boten, destijds een van de grootste binnenvaart rederijen van Nederland, verzorgt het vervoer van vracht en passagiers over de rivier de Maas. De route tussen Lith en ’s-Hertogenbosch vaart men dagelijks. In 1923 krijgt de verbinding over het water concurrentie van een kleine bus waarmee men veel sneller op de plek van bestemming arriveert.

 

De Firma Janssen laat het hier niet bij zitten en koopt (rijk en machtig als ze zijn) zelf direct een bus en rijdt (de eerste tijd) de route gratis om de concurrentie uit te schakelen. Autodienst De Maaskant is geboren. In dienst komt o.a. Jan Smits Sr. als buschauffeur. Hij zal tot 1938 in dienst zijn als chauffeur en vanaf 1938 het bedrijf zelfstandig voortzetten. 

IMG_9631.jpg
Giving Back

De lijndiensten worden na de oorlog gecontinueerd, tevens worden deze in de jaren ‘50 uitgebreid met dagtochten voor diverse groepen. In 1960 wordt de stap naar het buitenland gezet. Aan het eind van de zestiger jaren is het bedrijf gegroeid naar 5 touringcars en wordt actief begonnen met het organiseren van reizen, speerpunt hierin vormen wel de schoolreizen. Gedurende de jaren 70, 80 en 90 groeit Maaskant Reizen door als grootste zelfstandige bus touroperator van Brabant. In het nieuwe millennium komen daar nog veel activiteiten bij. 

Het water op
Vanwege de affiniteit met het water zijn we (inmiddels de 3e en 4e generatie Smits) begonnen met MK-Boats. We willen varen met aantrekkelijke boten en supboards betaalbaar maken voor een grote groep gebruikers!

Lith, Maart 2024

Verkoop Rib Boats Pontoon boats buitenboordmotoren

bottom of page